برخی از ورود سویه جدید کرونا تحت عنوان JN.۱ به کشور خبر می‌دهند اما معاون وزیر بهداشت تاکید می‌کند که هنوز هیچ نمونه قطعی از ابتلا به این سویه اومیکرون کرونا در کشور شناسایی نشده است. 

سویه جدید کرونا

همشهری آنلاین – مریم سرخوش: حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در حاشیه نشست خبری پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با محوریت نمک یُددار و لبنیات درباره شیوع گسترده JN.۱ در برخی کشورها از جمله آمریکا و ترکیه بیان کرد: دلیل اهمیت این سویه بیمارزایی بالای آن به ویژه در کشور آمریکاست و حتی هفته گذشته هم ۷ تا ۸ مقاله درباره این سویه جدید منتشر شد.

او ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد که این سویه از سویه قبلی تحت عنوان XBB در بیماری‌زایی قوی‌تر عمل می‌کند و طی دو هفته گذشته تعداد مبتلایان به این سویه در آمریکا از ۳۰ درصد به بیش از ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده‌اند. JN.۱ در حال حاضر سویه غالب در برخی کشورهاست.

فرشیدی درباره ورود این سویه جدید به کشور با توجه به افزایش سفرها به ویژه با آغاز سال نوی میلادی هم بیان کرد: همه می‌دانیم که سویه‌ها در یک منطقه ماندگار نیستند و به زودی از مرزهای ما هم وارد خواهند شد. اما این‌که طی چند روز گذشته مطرح شد که مواردی از ابتلا به این سویه در کشور ما شناسایی شده صحت ندارد. ما موارد مشکوکی داشتیم، اما تا این لحظه هیچ نمونه قطعی از ابتلا به JN.۱ در کشور اعلام نشده است. چندین مرکز آزمایشگاهی در سطح استان‌ها و انستیتوپاستور در تهران در حال ردیابی و رصد هستند و به محض اطلاع از مورد مشکوک به وزارت بهداشت اطلاع‌ خواهند داد. به محض شناسایی قطعی این سویه جدید هم اطلاع‌رسانی برای عموم مردم انجام می‌شود.

وی با بیان این که مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر همچنان موارد مشکوک را رصد می‌کند، تاکید کرد: نکته امیدوارکننده درباره این سویه جدید این است که مرگ و میر و موارد بستری نسبت بالایی ندارد. جی‌ان.۱ چندان ویروس خطرناکی نیست اما لازم است شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های تنفسی را همچنان رعایت کنیم.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال همشهری‌آنلاین درباره رصد بیماری در کشور بیان کرد: در تمام استان‌ها موارد ابتلا، بستری و مشکوک رصد می‌شوند و آمارها را در اختیار داریم. برای شناسایی سویه‌های جدید هم بر اساس جمعیت استان، بخشی از افراد مشکوک انتخاب و تست مورد نیاز از آنها گرفته می‌شود. در کل کشور ماهانه هزار نمونه مورد بررسی قرار می‌گیرد و از این تعداد رصدی که رخ می‌دهد و سویه‌ای که غالب است اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی درباره این که با توجه کاهش سطح ایمنی مردم به دلیل فاصله ابتلا، آیا واکسیناسیون می‌تواند آسیب‌پذیری در مقابل سویه جدید را کاهش دهد، توضیح داد: واکسن ابتلا به بیماری را کاهش نمی‌دهد، بلکه شدت بیماری، عوارض، بستری و مرگ و میر را به شدت کاهش می‌دهد. در حال حاضر درباره عمده جمعیت کشور یکسال از زمان آخرین تزریق واکسن گذشته است، به همین دلیل تزریق یک دوز واکسن به ویژه برای افراد سالمند، دارای بیماری زمینه‌ای، ضعف در سیستم ایمنی واکسن توصیه می‌شود. خوبی واکسن کووید این است که همان واکسن‌های تولیدشده برای اومیکرون برای این سویه جدید هم موثر است.

این مسئول تاکید کرد: برای افزایش سطح دسترسی به واکسن‌ها چند ماه پیش مجوز دادیم و علاوه بر مراکز بهداشتی، داروخانه‌ها هم واکسن کرونا را در اختیار دارند.

گفتنی است زیر سویه JN.۱ کرونا از تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۲۳ به دلیل شیوع سریع در جهان به عنوان سویه تحت نظر طبقه‌بندی شده است. بر اساس شواهد موجود، خطر بهداشت عمومی جهانی ناشی از JN.۱ در حال حاضر کم ارزیابی می‌شود. با وجود این با شروع زمستان در نیمکره شمالی، JN.۱ می‌تواند بار عفونت های تنفسی را در بسیاری از کشورها افزایش دهد. متخصصان می‌گویند واکسن‌های فعلی در برابر بیماری‌های شدید و مرگ ناشی از JN.۱ و سایر انواع در گردش سارس-کوو-۲، ویروسی که باعث بیماری کووید۱۹ می‌شود، مؤثر هستند. البته کووید۱۹ تنها بیماری تنفسی در گردش نیست و موارد ابتلا به آنفلوآنزا، ویروس سینسیشیال تنفسی یا RSV و ذات الریه شایع دوران کودکی نیز در برخی کشورها در حال افزایش هستند. سازمان جهانی بهداشت به مردم توصیه می کند که با استفاده از تمام ابزارهای موجود، اقداماتی را برای جلوگیری از عفونت‌ها و بیماری‌های شدید انجام دهند. این موارد شامل استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ، بسته یا دارای تهویه ضعیف، حفظ فاصله از دیگران، رعایت آداب تنفسی (پوشاندن صورت هنگام سرفه و عطسه)، شستن مرتب دست‌ها و انجام آزمایش در صورت داشتن علائم بیماری است.

بیشتر بخوانید

زیرسویه جدید کرونا ژاپنی‌ها را غافلگیر کرد

۵ راهکار طبیعی برای مقابله با سویه جدید کرونا

کد خبر 825004
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha